У Радбезі РФ заявили, що Київ мовним законом розділяє Україну і Росію. Данілов зреагував

 

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що прийняття Києвом закону про державну мову є продовженням “русофобських дій” місцевих політиків, керованих зі США.

Про це Патрушев сказав у коментарі “Аргументам і фактам” у вівторок, 26 січня.

“Те, що відбувається в Україні – це продовження русофобських дій недалекоглядних політиків, які прийшли до влади після держперевороту 2014 року і керованих зі США. Послідовно відпрацьовуючи сценарій Вашингтона з розділення єдиного народу Росії і України, вони вже перетворили колись процвітаючі землі на відсталий сировинний придаток Заходу, а тепер руйнують культурно-цивілізаційні основи держави”, – сказав секретар російського Радбезу.

Патрушев повторив заяву Держдуми РФ про те, що “Київ на догоду Вашингтону свідомо ігнорує навіть свою Конституцію”, яка гарантує вільний розвиток, використання і захист інших мов.

Секретар Радбезу РФ вважає, що влада України, приймаючи закон про свою державну мову, нібито протиставляє себе “основному населенню” України, а також “провокує додаткову напругу в суспільстві, сприяє розвитку сепаратизму”.

Патрушев підрахував, що нинішній закон це вже “19-ий етап мовної дискримінації в Україні”. Він також заявив, що “в Росії нікому і в голову не приходить гнобити інші мови, в тому числі українську”.

За словами секретаря Радбезу РФ, “культивована владою України русофобія” вже призвела до “серйозної деградації двосторонніх торгово-економічних відносин”, але “український бізнес намагається зберегти налагоджені десятиліттями… зв’язки…, щоб не допустити повного розвалу економіки у своїй країні”.

На таку риторику свого російського колеги зреагував і секретар РНБО України Олексій Данілов.

“Українська мова – єдина державна мова, статус якої закріплений в Конституції України, і порад Росії або будь-якої іншої країни світу щодо цього питання ми не потребуємо. Після окупації українського Криму та розв’язання війни на частині території Луганської і Донецької областей під кураторством і за безпосередньою участю російських військ Росія для нас – країна-агресор. Нова історія взаємин можлива тільки після повного звільнення українських територій, видачі військових злочинців, державних зрадників, покарання винних у плануванні і здійсненні військової агресії проти нашої країни, – тільки після того, як останній російський солдат покине територію України. Ми вас сюди не кликали”, – написав Данілов у ФБ.

Читайте також:
“Українською, будь ласка!” 16 січня сфера обслуговування переходить на державну мову: вимоги, штрафи, пояснення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна