Росія дозволила провести ЄДЕ в школах окупованої Донеччини

 

Контрольована Кремлем терористична організація “ДНР” в 2021 році вперше проведе російський єдиний державний екзамен в окремих районах Донецької області. Він потрібен для вступу до вузу на території Росії.

Про це в понеділок, 25 січня, повідомила самоназвана “начальниця” “служби по контролю і нагляду у сфері освіти і науки” Любов Волкова під час наради із главою-самозванцем “ДНР” Денисом Пушиліним, передають сепаратистські ЗМІ.

Зазначається, що цим питанням займалися міністерство освіти РФ, Федеральна служба з нагляду в сфері освіти й науки, комітет з освіти і науки Державної думи РФ.

Відтак, російські освітні відомства затвердили чотири пункти проведення ЄДЕ на території ОРДО:

  • гімназія інформаційних технологій № 61 міста Донецька;
  • ліцей № 2 “Престиж” міста Макіївки;
  • горлівський ліцей № 14 “Лідер”;
  • Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.

Додамо, що ЄДЕ проводять в РФ серед учнів шкіл, ліцеїв і гімназій. Він є одночасно випускним іспитом зі школи і вступним іспитом до ВНЗ.
З 2016 року учні з ОРДО їздили здавати ЄДЕ в на території Ростовської області Росії.

Як інформувала “Новинарня“, у липні 2020 року Зеленський підписав закон щодо вступу мешканців ОРДЛО до українських вишів без ЗНО.

Читайте також:
“Вступ в українські виші без ЗНО – це шанс для дітей з ОРДЛО усвідомити себе українцями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна