Прем’єр Італії Конте подав у відставку на тлі політичної кризи

 

Президент Італії Серджо Маттарелла розглянув відставку прем’єр-міністра Джузеппе Конте.

Про це у вівторок, 26 січня, інформує пресслужба президента Італії.

“Президент республіки Серджо Маттарелла прийняв сьогодні вранці в Квірінальському палаці главу Ради міністрів Джузеппе Конте, який подав у відставку з уряду, який він очолював”, – йдеться в повідомленні.

Президент “залишив за собою право ухвалювати рішення і запропонував уряду залишитися на посаді для вирішення поточних справ”.

Водночас із 27 січня Маттарелла почне політичні консультації з партіями в парламенті щодо утворення нової владної більшості.

Можливі сценарії включають уряд при новому прем’єр-міністрові або нову коаліцію, яку очолить Конте.

Сьогодні вранці Конте провів засідання уряду, щоби проінформувати кабінет міністрів про свої наміри.

Він зміг уникнути проголошення двох вотумів недовіри його уряду в парламенті минулого тижня, але втратив абсолютну більшість у Сенаті після того, як його союзник і експрем’єр-міністр Маттео Ренці вийшов з коаліції.

Ренці і Конте не змогли домовитися про те, як найкраще використовувати кошти ЄС, що відправляються в Італію, щоб допомогти їй подолати економічні потрясіння, викликані пандемією COVID-19.

Читайте також:
В Італії створюють партію “Italexit” для виходу країни з Євросоюзу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна