В Італії створюють партію “Italexit” для виходу країни з Євросоюзу

 

Італійський сенатор Джанлуїджі Парагоне запускає політичний рух із місією вивести Італію з Європейського союзу, прагнучи отримати вигоду з антибрюссельських настроїв.

Про це в середу, 22 липня, інформує “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Джанлуїджі Парагоне, колишній тележурналіст, зустрівся з архітектором Brexit Найджелом Фараджем в Лондоні  20 липня, перш ніж оголосити про офіційне народження своєї партії “Italexit” на цьому тижні.

“Ми більше не можемо бути шантажовані країнами, які ображають великий престиж Італії”, – сказав Парагоне, додавши, що тільки” дійсно суверенна держава”, така як Британія, може впоратися з економічною кризою, спровокованою пандемією.

Парагоне залишив антиістеблішментський “Рух п’яти зірок” незабаром після того, як минулого року він сформував уряд з проєвропейською Демократичною партією.

Нинішні наміри Парагоне мають сумнівний вигляд, адже 21 липня ЄС досяг угоди про запуск Фонду економічного відновлення вартістю 750 мільярдів євро, що, за словами прихильників блоку, свідчить про його згуртованість і спільне бачення.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що 28% фонду буде виділено Італії у вигляді грантів і кредитів, які можуть “змінити обличчя країни”.

Європейське питання домінувало в італійській політиці в останні роки, коли євроскептики звинувачували ЄС в хронічній економічній стагнації країни і труднощах з мігрантами, які прибувають з Африки.

Читайте також:
Лідери ЄС узгодили довгостроковий бюджет і фонд відновлення після епідемії: чому ця угода історична

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна