Moderna заявила, що її вакцина від COVID-19 ефективна проти нових штамів вірусу

 

Американська фармацевтична компанія Moderna заявляє, що її вакцина від COVID-19 залишається ефективною проти нових штамів коронавірусу, виявлених у Британії та Південній Африці.

Про це в понеділок, 25 січня, йдеться в пресрелізі на сайті компанії.

Там, зокрема, заявили, що щеплення двома дозами вакцини Moderna від COVID-19 захищатиме від нових штамів, які нині виявлені.

Як пише BBC, для дослідження Moderna дослідники вивчили зразки крові, взяті у восьми осіб, які отримали рекомендовані дві дози вакцини Moderna.

Нейтралізувальні антитіла, що виробляються імунною системою організму, зупиняють проникнення нового штаму вірусу у клітини.

Зразки крові, піддані впливу нових варіантів, виявилися досить антитілами для досягнення цього нейтралізувального ефекту, хоча для варіанту з Південної Африки він був не таким сильним, як для варіанту з Великобританії. Дослідники Moderna заявляють, що це може означати, що захист від варіанту Південної Африки може зникнути швидше.

Moderna оголосила про початок своєї клінічної стратегії з проактивної боротьби з пандемією, оскільки вірус продовжує розвиватися. Крім цього у компанії заявили, що також запускають клінічну програму з підвищення імунітету до нових варіантів коронавірусу.

Як повідомили у Moderna, дослідження вже відправили на сервіс препринтів та проведе додаткову пресконференцію після того, як дослідження буде доступне.

Як інформувала “Новинарня“, у грудні 2020 року США схвалили застосування вакцини Moderna.

Читайте також:
Компанія Moderna заявила про 95% ефективності своєї вакцини від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна