Оцінка протестів у РФ: “вороженьки не згинуть, а розпад Росії стане таким же випробуванням для України, як і московська агресія”

 

Ольга Лень
журналіст, редактор, телеведуча

(FB)

Стрічка рясніє «чи вже почалося в РФ?», «розвалиться/не розвалиться», «невже нарешті…»

Це перебільшена увага до подій в РФ. Ці слабкодухі роздуми – від закоріненого в народі уявлення, що мають якось так магічно зійтися зорі, аби нічого самим не робити, але війну виграти. Бажано навіть не воювати зовсім, але раптом вийти переможцем. Бо ж «згинуть наші воріженьки, як роса на сонці», поки ми з кумом варениками будемо закусювати.

Не згинуть. І доведеться воювати, щоб перемогти.

РФ не перетвориться на «белую твердь, напоминающую свежезасохший гипс» на схід від нашого кордону, як писав колись Едічка Лімонов. Розпад РФ стане таким же випробуванням для України, як і московська агресія. Власне, сама ця агресія – це частина деградації Російської імперії.

Легкого вирішення наші проблеми не мають. В будь-якому випадку доведеться докладати зусиль. Тому немає чому там ні радіти, ні насміхатися. Для нас воно не холодно і не жарко. Лише інформація для роздумів.

Читайте також:
Акції за Навального: поліція затримала понад 3,4 тис людей по всій Росії, а також в окупованому Криму. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна