Компанія SpaceX запустила ракету з рекордною кількістю супутників. ВІДЕО

 

Компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила ракету-носій Falcon 9 із найбільшою в історії кількістю супутників.

Старт місії Transporter-1 із комплексу SLC-40 на мисі Канаверал у Флориді в неділю, 24 січня, можна було спостерігати наживо на YouTube-каналі SpaceX.

Загалом ракета доставила на орбіту 143 супутники. Це – наймасовіший за кількістю корисного навантаження одночасний запуск супутників в історії космонавтики. Загальна маса апаратів від 30 клієнтів SpaceX – понад 5 тонн.

Ракета відправила в космос 133 комерційних і державних супутників, а також 10 апаратів Starlink, які використовуються для створення мережі глобального інтернету.

48 супутників є власністю компанії Planet, що вивчає поверхню Землі. Крім цього, на орбіту вирушили 36 міні-супутників компанії Swarm Technologies.

Це вже п’ятий старт ракети-носія Falcon 9. Через 9 хвилин після запуску багаторазова частина ракети звично приземлилася на платформу “Of course I Still Love You” в Атлантичному океані.

Читайте також:
“Х’юстон, у нас немає проблем”: астронавти космічного корабля SpaceX прибули на МКС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна