Навчання “Сі бриз-2021” розширять береговим та водолазним компонентами

 

У 2021 році сплановано розширити формат та компоненти українсько-американського навчання “Сі бриз”.

Про це заявив заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато під час першої в цьому році конференції з планування міжнародних маневрів.

“Залучимо не лише морський та повітряний компоненти, але й додатково береговий та водолазний компоненти. Тобто, ми плануємо провести класичний варіант навчання з відпрацюванням практичних дій у морі, на суші, у повітрі та під водою”, – сказав Доскато, якого цитує пресцентр МОУ.

Також, з його слів, під час навчання “Сі Бриз-2021” заплановано проведення самооцінки 1-го рівня в межах Програми перевірки та зворотного зв’язку Концепції оперативних можливостей чотирьох підрозділів Військово-морських сил.

“Це десантно-штурмова рота морської піхоти, підрозділ спеціального призначення та два підрозділи корабельного складу флотилії ВМС”, — перерахував Доскато.

Нагадаємо, минулого року метою навчань “Сі бриз” було підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, країн-членів НАТО та держав-партнерів під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.
“Сі бриз” — багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Читайте також:
Два штаби, вісім країн, 20 кораблів: у Чорному морі завершилися військові навчання “Сі бриз-2020”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна