Степанов: У продажу легальна COVID-вакцина з’явиться до літа

 

На комерційному ринку легальна вакцина від коронавірусу з’явиться до літа.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, опублікованому в четвер, 21 січня.

“Якщо говорити про появу вакцини від коронавірусної хвороби на комерційному ринку в достатній кількості, гадаю, що до літа з’являться легальні постачання вакцини”, – сказав урядовець.

Він також зазначив, що національний план вакцинації від коронавірусу передбачає щеплення всіх громадян України коштом держави.

“Цей план складається з п’яти етапів. Розпочнемо з медичних працівників, літніх людей і тих, хто перебуває в групі ризику. З кожним етапом вакцинації охоплення людей зростатиме. На п’ятому етапі ми вакцинуємо людей, які не потрапляють до групи ризику ні за віковими, ні за професійними показниками і не мають супутніх захворювань. Якщо людина розуміє, що потрапляє до п’ятої групи, тобто буде вакцинована наприкінці 2021 – початку 2022 року, але хоче вакцинуватися раніше, вона зможе придбати вакцину на комерційному ринку”, – зауважив Степанов.

Нагадаємо, згідно з останніми соціологічними дослідженнями, в Україні 52% громадян не готові зробити безкоштовне щеплення проти COVID-19.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу виявили 5,6 тис. нових інфікувань, одужалих більше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна