СБУ підозрює кримчанина в державній зраді за сприяння силовикам РФ

 

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у державній зраді директорові комерційного підприємства з тимчасово окупованого Криму, що надавав послуги з обслуговування військової техніки силовим структурам РФ.

Про це в середу, 20 січня, інформує персцентр СБУ.

“За даними досудового слідства органів безпеки, до анексії Криму підприємство було єдиним потужним паливозаправником в аеропорту Сімферополя. Фірма спеціалізувалася на забезпеченні паливно-мастильними матеріалами та заправці саме цивільних повітряних суден. Після незаконної анексії Криму підприємство продовжило свою діяльність. Проте його “клієнтами” стали силові структури країни-агресора, зокрема Міністерство оборони, Національна гвардія, ФСБ“, – йдеться в повідомленні.

Для формування доказової бази правоохоронці провели санкціоновані обшуки за адресами нерухомості фігуранта на материковій частині України та допити свідків.

Під час слідчих дій вилучили комп’ютерну техніку та інші матеріали, які доводять його протиправну діяльність. Досудове слідство триває.

Операція із викриття та документування протиправної діяльності зловмисника проводилась співробітниками Управління СБУ в Херсонській області спільно зі слідчими Головного Управління СБУ в АР Крим під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Читайте також:
ФСБ знову вербувала військового ВМС під час візиту в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна