ФСБ знову вербувала військового ВМС під час візиту в Крим

 

Військовослужбовця українського флоту намагалася завербувати Федеральна служба безпеки РФ під час відвідування тимчасово окупованої території АР Крим у сімейних справах. Від співпраці із ворожою спецслужбою він відмовився.

Про це в середу, 23 грудня, повідомив пресцентр СБУ.

Зазначається, що військовослужбовець ВМС під час перетину пункту пропуску з ТОТ АРК був завербований представниками російських спецслужб шляхом шантажу та психологічного тиску.

“Співробітник ворожої спецслужби відпрацював українському військовослужбовцю завдання зі збору інформації військового характеру та суспільно-політичної обстановки в південному регіоні України”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Після повернення на підконтрольну Україні територію військовослужбовець ЗСУ добровільно повідомив про всі обставини свого вербування та відмовився від виконання завдань ворожих спецслужб.

Відтак, Приморський районний суд Одеси визнав його винним у готуванні до держзради у формі шпигунства і звільнив від кримінальної відповідальності за державну зраду.

СБУ вкотре закликала громадян України утриматись від відвідування ТОТ.

Читайте також:
ФСБ хотіла завербувати заступника командувача ВМС ЗСУ, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна