“Візит відкрив мені очі, досі триває війна”: голова ОБСЄ Лінде відвідала КПВВ “Золоте”

 

У рамках візиту до району проведення операції Об’єднаних сил голова ОБСЄ Анн Лінде відвідала КПВВ “Золоте” в Луганській області.

Іноземна делегація, зокрема, ознайомилися з пропускним режимом на КПВВ у середу, 20 січня.

Голова ОБСЄ Анн Лінде наголосила, що війна в Україні та навколо неї потребує постійної спільної уваги в рамках організації ОБСЄ.

“Для мене символічно, що я перебуваю на Сході України і маю можливість говорити з вами на КПВВ в Золотому. Саме тут я зустрічалась з представниками громадянського суспільства і вони мені розповіли про гуманітарну ситуацію, які зусилля прикладаються для того, щоб полегшити життя цивільного населення. Мій візит безпосередньо до лінії розмежування ще більше відкрив мені очі, і я тепер дійсно бачу, що досі триває війна в Україні, досі фіксуються жертви та смерті. Власне, минулого тижня трагічно загинув один військовослужбовець ЗСУ на Донбасі. Я висловлюю слова співчуття близьким та родині військового”, – цитує Лінде пресцентр штабу ООС.

Тимчасово виконуючий обов’язки командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак запевнив, що усі КПВВ готові здійснювати пропускні операції та поскаржився на “владу” тимчасово окупованих територій України, яка всіляко перешкоджає нормальному пропуску громадян через свої КПВВ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував всім, хто несе службу в районі ООС за те, що вони зберігають спокій жителів України і захищають територіальну цілісність країни.

“Україна докладає всіх зусиль для того, щоб війна припинилася, щоб території були деокуповані, щоб люди могли жити нормальним життям. Сьогодні я хочу скористатись нагодою і звернутися до Росії: “Виконайте свої зобов’язання, щоб припинити війну і дати людям можливість на гідне життя”, – сказав Кулеба.

Контроль за дотриманням наданих гарантій безпеки та режиму припинення вогню на КПВВ “Золоте” здійснювали представники УС СЦКК.

Як інформувала “Новинарня“, 19 січня голова ОБСЄ Лінде прибула в Україну з дводенним візитом.

Читайте також:
Україна виконала всі умови для нової “Нормандії” з Путіним, – голова ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна