Україна виконала всі умови для нової “Нормандії” з Путіним, – голова ОБСЄ

 

Україна виконала всі умови для того, щоби провести нову зустріч у “нормандському форматі”.

Про це в середу, 20 січня, заявила голова ОБСЄ Анн Лінде, інформує “Європейська правда”.

“На саміті у Парижі 9 грудня 2019 року була домовленість про нову зустріч лідерів за низки умов. Україна їх виконана, а Росія – на жаль, ще ні. Тепер все залежить від того, як триватимуть переговори, від того, як саме буде домовлено виконувати ці умови”, – сказала Лінде.

Однак, на її думку, позитив від переговорів все одно є – це так зване перемир’я, яке триває з 27 липня 2020 року.

“І навіть попри те, що зараз ми бачимо погіршення ситуації, що тиждень тому загинув український військовослужбовець, ситуація все одно набагато краща, ніж була рік тому. Адже у 2020 році лише за січень та лютий було 34 жертви”, – зазначила голова ОБСЄ.

Анн Лінде вважає, що “Нормандія” – це усталений формат, який працює і не вагомих потребує змін.

Сьогодні ОБСЄ “сконцентрувала зусилля у Тристоронній контактній групі, представниця організації Гайді Грау робить дуже важливу роботу”.

“І навіть якщо в Україні її критикують, насправді вона робить дуже багато, щоби наблизитися до вирішення конфлікту, і ці зусилля заслуговують на підтримку. Так само, як і робота СММ – найбільшої місії нашої організації”, – наголосила Лінде.

Як відомо, голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде 19 січня прибула в Україну з дводенним робочим візитом.

Нагадаємо, лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
У ТКГ представники так званих “ЛДНР” – це Хрюша і Стєпашка, за якими ховається Росія, – Казанський

“Рішень досягнути не вдалося”: радники лідерів Н4 домовилися продовжити переговори невдовзі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна