Сьогодні у Вашингтоні відбудеться інавгурація Байдена: графік церемонії

 

Сьогодні у Вашингтоні відбудеться церемонія інавгурації Джо Байдена на посаду 46-го президента Сполучених Штатів Америки.

Напередодні було опубліковано погодинний розклад заходів.

Вони почнуться о 8:00 за стандартним східним часом (15:00 за київським часом) з від’їзду Дональда Трампа з Білого дому. Після цього Джозеф Байден і віцепрезидентка Камала Харріс відвідають декілька офіційних заходів, а після — Байдена буде приведено до присяги.

Новинарня” публікує графік заходів за київським часом.

Так, о 15:45 за Києвом Байден і Харріс відвідають церковну службу в соборі Святого Апостола Матвія.

О 17:30 вони прибудуть в Капітолій, де о 18:15 відбудеться присяга Камали Харріс.

О 19:00 Джо Байден прийме присягу в якості 46-го президента США і скаже інавгураційну промову.

О 20:40 Байден і Харріс перевірять готовність військ до параду, о 21:25 — покладуть квіти до могили невідомого солдата на Арлінгтонському кладовищі і до 22:15 поїдуть в Білий дім.

Перші укази про призначення Байден підпише вже о 00:15 (21 січня за київським часом); тоді ж нових членів президентської адміністрації приведуть до присяги.

О 3:48 нові президент і віцепрезидентка будуть присутні на святковій інавгураційній програмі, де виступлять з промовами, а в 4:55 — з’являться на балконі Блакитної кімнати в Білому домі.

На цьому офіційна програма інавгурації завершиться.

Додамо, що значну частину столиці США буде перекрито у день інавгурації. У закриту зону зможуть пройти лише законодавці, обмежене коло персоналу, і співробітники служб безпеки. ФБР попередило про загрози збройних виступів у Вашингтоні та столицях усіх 50 штатів напередодні інавгурації.
Підтримувати порядок під час передачі влади у Вашингтоні будуть понад 20 тисяч військовослужбовців Національної гвардії. Для порівняння, на минулу інавгурацію було задіяно 8 тисяч нацгвардійців.

Після інавгурації Джо Байден буде наразі найстаршим президентом Сполучених Штатів. Йому виповнилося 78 років у листопаді 2020-го. Попередній “віковий” рекорд належав Дональду Трампу – він став президентом у 70 років.

Додамо, що у США дата інавгурації фіксована. Від 1933 року – це 20 січня. Перша церемонія відбулася у Нью-Йорку в 1789 році. На той час міста Вашингтон ще не існувало.

Читайте також:
“Пишаюся, що не розпочав нових воєн”: Трамп у прощальному зверненні закликав націю єднатися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна