Нацслужба здоров’я назвала суму виплат на одного госпіталізованого з COVID-пацієнта

На лікування одного госпіталізованого з коронавірусом пацієнта НСЗУ витрачає 45 тисяч гривень.

Про це в понеділок, 18 січня, повідомляє Урядовий портал.

Упродовж квітня-грудня 2020 року за лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 НСЗУ виплатила 11,4 млрд грн, або майже 45 тисяч гривень на одного пацієнта.

Всього за цей період заклади екстреної медичної допомоги отримали понад 19 млрд грн за надання допомоги пацієнтам з коронавірусом або підозрою на нього.

Зазначається, що протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тисяч пацієнтів із коронавірусною хворобою.

Із них у відділенні інтенсивної терапії перебувало майже 50 тисяч пацієнтів. Частка госпіталізованих, що потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії протягом 2020 року становила 19,6%.

При цьому у грудні минулого року порівняно з листопадом, кількість пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19 зменшилася на 3 тисяч – до 60 тисяч.

Водночас кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню у грудні зросла на 4 тисяч – до 50 тисяч, що становило 69% від усіх полікованих у грудні пацієнтів.

У відділенні інтенсивної терапії медичну допомогу отримували понад 13 тисяч пацієнтів, що на 348 госпіталізованих осіб більше, ніж у листопаді. Крім того, кількість пацієнтів, які потребували підключення до апарату штучної вентиляції легенів зросла до 6 тисяч осіб.

За даними НСЗУ, найбільше пацієнтів з коронавірусом у грудні госпіталізували у Києві – понад 6 тис., а також у Одеській області – понад 4,1 тис. осіб, Дніпропетровській – 3,8 тис. осіб, Харківській – 3,6 осіб.

Кількість лікарень, які входять до переліку визначених для госпіталізації зросла до 458 тоді як у травні 2020 року їх було 240. Договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 мають 507 медичних закладів.

У пресслужбі нагадали, що пацієнт з підозрою або підтвердженим COVID-19 може отримати безоплатно послуги первинної медичної та амбулаторно-поліклінічної допомоги (тестування на коронавірус, консультацію сімейного лікаря щодо лікування легкої форми захворювання), екстреної медичної допомоги, а також стаціонарної медичної допомоги.

Читайте також:
Після вихідних в Україні прозвітували про 3 тис. нових випадків COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна