У КНДР заявили про виготовлення “найпотужнішої зброї в світі” та показали її на параді

 

Північна Корея на військовому параді продемонструвала, ймовірно, нову балістичну ракету, яку запускають із підводного човна і яку пропагандистські ЗМІ назвали “найпотужнішою зброєю в світі”.

Про це в п’ятницю, 15 січня, інформує “Радіо Свобода” з посиланням на державні ЗМІ КНДР.

На параді лідер КНДР Кім Чен Ин усміхався і махав рукою, спостерігаючи за подією на площі Кім Ір Сена в Пхеньяні напередодні ввечері.

Там також були представлені танки, ракетні установки, і, за словами аналітиків, кілька ракет, що є новими варіантами балістичних ракет малої дальності.

На параді не продемонстрували найбільшу міжконтинентальну балістичну ракету Північної Кореї, яку представили в жовтні 2020 року. Вона, як вважають, зможе доставити ядерну боєголовку в будь-яку точку Сполучених Штатів Америки.

Раніше Кім оголосив США “найбільшим ворогом своєї країни (…) незалежно від того, хто перебуває при владі” і пообіцяв розширити військовий потенціал КНДР, незважаючи на економічні проблеми.

Читайте також:
Військові КНДР убили і спалили службовця з Південної Кореї, щоб “зупинити коронавірус”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна