У Білорусі оголосили перший смертний вирок у цьому році

 

У білоруському Слуцьку Мінський обласний суд вдруге засудив Віктора Скрундика до смертної кари.

Про це в п’ятницю, 15 січня, повідомив правозахисний центр “Весна”.

Вперше Скрундика засудили до смертної кари торік у березні, але 30 червня Верховний суд відправив справу на новий розгляд.

На повторному розгляді суд задовольнив клопотання прокурора щодо такого ж покарання, що й до скасування рішення Верховного суду, для Віктора Скрундика – страта, для Валентина Бушніна – 18 років ув’язнення, для Віталія Мятежа – 22 роки і Сергія Захарченка – рік виправних робіт з 10% зарплати.

У своєму останньому виступі 11 січня Віктор Скрундик заявив, що шкодує про скоєне та вибачився перед родичами загиблих.
Злочини, в яких засудили чоловіків (грабежі і вбивства літніх людей), сталися в січні 2019 року в селах Улянівка Слуцького району і Суховчиці Копильського району – жертвами стали кілька пенсіонерів.

Білорусь залишається єдиною країною в Європі, де чоловікам ухвалюють смертні вироки за особливо тяжкі злочини.
Родичам смертників зазвичай не повідомляють про розстріл і не надають побачення перед стратою, тіла розстріляних також не видають і не розголошують місце поховання.

Читайте також:
Після 17 років мораторію в Казахстані скасували смертну кару

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна