У Білорусі штрафуватимуть за використання національних біло-червоно-білих прапорів

 

Cамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у четвер, 14 січня, підписав поправки до кодексу про адміністративні правопорушення і процесуально-виконавчий кодекс про адміністративні правопорушення Білорусі.

Про це повідомляє державне агентство Білорусі “Белта”.

Новий кодекс позиціонують як такий, що має “запобіжний і профілактичний” характер роботи з правопорушеннями.

Нові кодекси начебто спрямовані на лібералізацію адміністративної відповідальності та спрощення порядку притягнення юридичних і фізичних осіб до адміністративної відповідальності.

Голова Ради Республіки Національних зборів Республіки Білорусь Наталія Качанова повідомила виданню, що нове законодавство передбачає серйозні штрафи за використання будь-якої “невстановленої символіки”.

“У нас є державна встановлена ​​символіка, все інше – ні. Біло-червоно-білі прапори, звісно, потраплять, адже це невстановлена ​​символіка. Вони не мають права бути розміщеними. Неправильно, що почали використовувати хто що хоче”, – заявила Кочанова й наголосила, що Мінськ “вже зачистили, і добре зачистили” від недержавної символіки.

Телеграм-канал “Пул першого”, близький до пресслужби Лукашенка, повідомляє, що за вивішування прапорів жителів країни штрафуватимуть на 580 білоруських рублів (225 доларів США), а для юридичних осіб ця сума становитиме до 1740 білоруських рублів (676 доларів США).

Поправки були розроблені за дорученням Олександра Лукашенка. Вони стануть чинні з 1 березня 2021 року.

Читайте також:
Тіхановська закликала 7 лютого провести акції солідарності з Білоруссю

У Білорусі суд позбавив видання TUT.BY статусу ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна