Повітряні сили відновили польоти на Ан-26 після катастрофи на Харківщині

 

У Борисполі в бригаді транспортної авіації відбулися перші в 2021-му році командирські польоти.
Особливість маневрів – польоти здійснювалися з вимкненим двигуном.

Про це в середу, 13 січня, повідомили в пресцентрі Командування Повітряних сил ЗСУ.

Ця льотна зміна стала першою для літаків Ан-26 бригади після тривалої зупинки польотів цього типу внаслідок катастрофи у Чугуєві у вересні минулого року.

У пресслужбі наголосили, що  завданням навчально-тренувальних польотів є перевірка навичок пілотування саме керівним складом авіаційної бригади.

Відтак, екіпажі літаків та вертольотів складаються виключно із льотчиків 1-го класу, майстрів, інструкторів. Для забезпечення польотів також задіяні командири наземних підрозділів, начальники відповідних служб та груп.

“Основним завданням командирських тренувальних польотів, що наразі тривають, є підготовка льотного складу до виконання польотів з одним вимкненим та задросельованим двигуном”, – йдеться в повідомленні.

“Підтвердивши високий рівень власної навченості командири, під час наступних польотів проведуть поетапні перевірки всього льотного складу бригади”, – додали в КПС ЗСУ.

Читайте також:
У Полтавській області винищувачі відпрацювали повітряні бої в хмарах. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна