Зеленський підписав указ про відправлення військових ЗСУ в Косово

 

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ про направлення українських військових до Сербії для участі в місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косові.

Документ оприлюднений на сайті глави держави в середу, 13 січня.

“Направити до Республіки Сербія для участі України в Місії Організації Об’єднаних Націй у справах тимчасової адміністрації в Косові національний персонал із числа військовослужбовців Збройних сил України загальною чисельністю до двох осіб“, – сказано в указі.

Кабмін повинен вжити заходів для забезпечення виконання цього указу, який набирає чинності з дня його опублікування.

Указ підготований на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України та відповідно до Закону України “Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки”.

Додамо, що український національний контингент перебуває у Косові у складі міжнародних сил з підтримки миру у Косові під патронатом НАТО–KFOR.
Сили KFOR були створені відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН та вступили до Косова 12 червня 1999 року.

Нагадаємо, що в грудні 2020 року ще одна ротація українських миротворців вирушила в Косово. Ротація триватиме шість місяців.

Читайте також:
Українські військові в Косові відновили дорогу на кордоні з Сербією й будують вогневі позиції

Таран пропонує залучити ЛитПолУкрбриг до миротворчої операції в Косово

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна