Українські військові в Косові відновили дорогу на кордоні з Сербією й будують вогневі позиції

 

Українські військові у Косово обстежують вертолітні майданчики, проводять інженерні роботи та будують вогневі позиції.

Про це в коментарі виданню АрміяInform повідомив заступник командира національного контингенту майор Мирослав Фрич.

Зазначається, що особовий склад українського національного контингенту в Косові виконав низку завдань з інженерного забезпечення на Балканах.
Так, у вересні 2020 року група розмінування інженерної роти українського контингенту розпочала проводити інженерну розвідку на 45 резервних вертолітних майданчиках з метою виявлення вибухонебезпечних предметів.
Майданчики надалі планується використовувати під час безпечної евакуації міжнародних сил KFOR по всій території Косово.

Наразі українці обстежили 42 майданчики.

Також вони в найкоротші терміни виконали завдання з фортифікаційного обладнання та відновлення під’їзних шляхів до військового аеропорту міста Пріштіна.

Особовий склад 27-ї ротації і техніку групи розгороджень інженерної роти національного контингенту залучали й до робіт з очищення опорних палів мосту через річку Ібардля, запобіганню його руйнування в районі міста Лепосавичі.
За бездоганну роботу й участь в гуманітарній місії командир логістичної групи міжнародних сил KFOR полковник Томас Фронек та органи місцевого самоврядування в особі мера міста Лепосавичі оголосили подяку українським миротворцям і вручили нагороди.

“У листопаді, відповідно до стандартної операційної процедури KFOR і адміністративного Ордера FOMD, групою розгородження інженерної роти виконано завдання з відновлення ділянки дороги, що на кордоні з Республікою Сербією. Вона має стратегічне значення під час патрулювання багатонаціональної групи “Схід” міжнародних сил KFOR. Новопризначений командир логістичної групи полковник Юрген Ягер перебував на місці виконання завдань з інженерного забезпечення нашими миротворцями й відзначив нагородами особовий склад за оперативність, швидке ухвалення рішень на небезпечних напрямках і бездоганну роботу”, – розповів майор Мирослав Фрич.

Читайте також:
Таран пропонує залучити ЛитПолУкрбриг до миротворчої операції в Косово

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна