В Удмуртії РПЦ влаштувала “гротескне” циркове шоу із тваринами в нацистській формі. ВІДЕО

 

У російському державному цирку в Удмуртії відбулася вистава, під час якої тварини виступали в костюмах із нацистською символікою. Шоу на різдвяні свята замовила місцева єпархія Російської православної церкви.

Як поінформувала російська служба ВВС у вівторок, 12 січня, прокуратура вже розпочала перевірку через демонстрацію нацистської символіки в держбудівлі.

“9 січня в соцмережах опублікували кадри з виступу в цирку Іжевська, на яких видно, як дресирувальники, одягнуті як червоноармійці, водять по арені козлів із свастиками на попонах і мавпу в формі, схожій на нацистську”, – йдеться в повідомленні.

Після того, як прокуратура заявила про перевірку, в російському державному цирку Удмуртії розповіли, що виставу 8 січня організували на замовлення Іжевської та Удмурдської єпархії РПЦ, а в її сценарії був “історичний екскурс, що показував роль церкви в історії Росії та СРСР”.

Нацистську символіку використали в епізоді, що описував події 1942 року, коли “7 січня був переломний момент Другої світової війни”.

“У сценарії епізод супроводжувався текстом диктора і візуалізацією на екранах про розгром німецької армії під Москвою. На манежі показували номер, де дресирувальники в формі червоноармійців проганяють козлів в попоні з нацистською символікою. Це посилювало ефект дикторського тексу і відеоряду”, – йдеться в заяві цирку.

В установі вважають, що “скандал спровокував хтось із глядачів, сфотографував тварин, вирвавши із контексту номера, і опублікував це в соцмережах”.

Водночас у РПЦ заявили, що вистава дресирувальників із тваринами в костюмах зі свастикою “символізує перемогу над фашизмом”, а циркові образи “мають іронічний, часом навіть гротескний характер”.

Читайте також:
“Щоб не називали народ малим”. В Іжевську попрощалися з ученим Разіним, який спалив себе за удмуртську мову. ВІДЕО

Міністр юстиції прокоментував “торгівлю собаками” за борги та анонсував лоти з ведмедями та левами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна