Ймовірний удар Ізраїлю в Сирії: загинули щонайменше 40 військових уряду Асада

 

Щонайменше 40 військовослужбовців уряду Башара Асада і союзних йому угруповань загинули в результаті ймовірних ізраїльських атак у Сирії. Кількадесят людей були поранені.

Про це розповіло сирійське військове джерело в середу, 13 січня, повідомляє Радіо Свобода.

За даними Reuters, метою ізраїльтян став маршрут, яким із Ірану до Сирії переправляються бійці та зброя.
Associated Press із посиланням на високопоставлене джерело в американській розвідці повідомляє, що операція була здійснена на підставі розвідувальних даних, наданих Сполученими Штатами, і була націлена проти складів із озброєнням, завезеним з Ірану.

Як повідомляють базовані в Лондоні сирійські правозахисники, Військово-повітряні сили армії Ізраїлю завдали близько двох десятків ударів у районі, розташованому на схід від міста Дейр-ез-Зор поблизу іракського кордону.

Національність поранених і загиблих не уточнюється, проте спостерігачі стверджують, що на зазначеній території діють переважно проіранські бійці афганського походження, які воюють у складі “Хезболли” та “Бригади Фатіміюн”.
Те, що наліт здійснили ізраїльтяни, стверджує і підконтрольне офіційному Дамаску урядове агентство SANA. Інших подробиць воно не наводить.

Міноборони Ізраїлю відмовилося від коментарів. Влада цієї країни нечасто офіційно підтверджує свої військово-повітряніоперації в регіоні.
Проте аналітики вважають, що за останні роки вони здійснили кількасот атак у Сирії, прагнучи запобігти там закріпленню іранських сил.

Читайте також:
Ізраїль збив над Голланськими висотами сирійський винищувач Су-22. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна