Ізраїль збив над Голланськими висотами сирійський винищувач Су-22. ОНОВЛЕНО

оновлено

Ізраїльські ракетники збили сирійський військовий літак, який порушив повітряний простір Ізраїлю.

Сили оборони Ізраїлю повідомили, що по винищувачу було випущено дві ракети типу “земля-повітря”.

За деякими даними, передає BBC, це сталося над Голанськими висотами, які Ізраїль окупував у Сирії у 1960-х. За непідтвердженою інформацією, пілот винищувача загинув.

ОНОВЛЕНО. ВВС писала про літак типу Су-57, однак згодом ЗМІ повідомили, що збито Су-22.

“У командуванні сирійської армії підтвердили, що збитий у вівторок в районі кордону з Ізраїлем літак ВПС Сирії був винищувачем-бомбардувальником Су-22”, – передає російська агенція “Інтерфакс“.

Співрозмовник визнав, що пілот загинув. “Як правило в таких ситуаціях, якщо льотчик знаходиться в свідомості, він не катапультируется, щоб не потрапити в полон. Так і було в цей раз”, – відзначило джерело в керівництві армії.

“Сили оборони Ізраїлю помітили наближення винищувача, який пролетів близько 2 км углиб повітряного простору Ізраїлю. Його перехопили снаряди [ракетного комплексу] “Петріот”, – повідомили ізраїльські військові.

Речники ЦАХАЛ кажуть, що повітряні сили Ізраїлю давно перебувають у стані підвищеної готовності – відколи бої у сусідній Сирії посилилися.

Водночас сирійська державна інформагенція “Сана” повідомляє, що ізраїльські війська бомбардували сирійський літак над територією Сирії. За даними агенції, винищувач здійснював рейд проти “озброєних терористичних угруповань”, якими сирійська влада зазвичай називає демократичних повстанців, неподалік долини Ярмук.

Агенція AFP передає, що над ізраїльсько-сирійським кордоном було видно стовпи диму і полум’я після інциденту.

Цей інцидент стався всього через день після того, як Ізраїль уперше застосував систему ПРО “Праща Давида” проти ракет середньої дальності, які, як заявила ізраїльська сторона, випустили з боку Сирії.

Напередодні сирійський уряд засудив евакуацію Ізраїлем працівників “Білих шоломів” – неурядової волонтерської організації – із зони бойових дій на півдні Сирії. 422 волонтерів організації та їхні сім’ї вивезли до Йорданії через Голанські висоти.
За даними ізраїльських військових, існувала серйозна загроза життю і здоров’ю волонтерів із наступом у регіон сирійських урядових сил.
Сирійська влада назвала такий крок “злочинною операцією”.

Читайте також:
У відповідь на “заліт” безпілотника Ізраїль завдав ракетних ударів по Сирії. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна