Пресцентр Конституційного Суду підтвердив, що Тупицький відпочиває в ОАЕ

 

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький відпочиває зі своєю сім’єю в Об’єднаних Арабських Еміратах у готелі, інформація про його відпочинок у Дубаї разом з українськими і російськими бізнесменами не відповідає дійсності.

Про це у вівторок, 12 січня, повідомляє відділ комунікації КС і правового моніторингу.

Зазначається, що “з метою спростування поширеної в ЗМІ неправдивої інформації про відпочинок Тупицького і його сім’ї нібито на королівській віллі у Дубаї”, суд за дорученням голови КС надає достовірні дані з цього питання.

Згідно з повідомленням, Тупицький перебуває у щорічній відпустці 6 січня і з 11 до 13 січня. У повідомленні наведено скан розпорядження про відпустку.

“6 січня 2021 року голова суду Олександр Тупицький спільно з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об’єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня 2021 року. Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242 116,43 грн… Зазначене спростовує неправдиві заяви окремих осіб та ЗМІ стосовно оренди Олександром Тупицьким спільно із сім’єю королівської вілли в Дубаї вартістю 300 тисяч гривень на добу”, – йдеться в повідомленні суду.

Відділ комунікації наводить документальне підтвердження туристичної путівки до Kempinski Hotel (Дубаї).

У повідомленні суду зазначено, що нарахована голові КС винагорода судді за грудень 2020 року – 433 тис. 538,60 грн – покриває витрати на відпочинок.

“Також, за словами Олександра Тупицького, інформація про його відпочинок в Дубаї з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу, є відвертою брехнею. У разі оприлюднення персональних відомостей про зазначених осіб вони самостійно можуть скористатися своїм правом на захист честі, гідності й ділової репутації та спростування недостовірної інформації”, – йдеться в повідомленні КС.

Окрім того, відділ комунікації суду наголошує, що голова суду “надав вичерпну інформацію з цього приводу і подальше спілкування припиняє”.

Читайте також:
ЗМІ зафіксували, як голова КСУ Тупицький відпочиває на віллі в Дубаї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна