ЗМІ зафіксували, як голова КСУ Тупицький відпочиває на віллі в Дубаї

 

Главу Конституційного суду України Олександра Тупицького помітили на відпочинку в Дубаї.

Фото опублікувало в неділю, 10 січня, видання “Цензор.нет”.

За даними ЗМІ, вартість добової оренди вілли в готелі Kempinski Palm Jumeirah перевищує 300 тисяч гривень.

Фото: Цензор.Нет

Раніше з’явилася інформація про те, що очільник КСУ разом із дружиною поїхав на відпочинок у Дубай, зокрема, про це розповів колишній журналіст та екснардеп Сергій Лещенко.

Фото: Цензор.Нет

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

Таке рішення начебто обґрунтоване 154 статтею Кримінально-процесуального кодексу про відсторонення з посади особи, яку підозрюють у злочині. Там є пункт, який дозволяє президенту за клопотанням прокурорів відсторонювати тих осіб, яких він призначає за Конституцією.

Водночас у КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним Судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

Клопотання про відсторонення Тупицького офіс генпрокурора відправив президентові напередодні, 28 грудня.

За словами представника президента України в КСУ Федора Веніславського,  на переконання фахівців у галузі конституційного права, “ні Конституція України, ні закон України про Конституційний Суд не визначають особливої процедури такої процесуальної дії, якою є відсторонення судді КСУ від виконання посадових обов’язків”.

Раніше голові КСУ Олександрові Тупицькому повідомили про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

Читайте також:
Тупицький не може бути головою КСУ, перезавантаження суду має початися саме з цього, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна