Голові КСУ Тупицькому повідомили про підозру, – ОГП

 

Голові Конституційного Суду Олександрові Тупицькому повідомили про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

Про це в понеділок, 28 грудня, інформує пресслужба офісу генпрокурора.

“В.о. Генерального прокурора повідомлено про підозру Голові Конституційного Суду України у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка (ст. 386 та ч.2 ст. 384 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2018 році, обіймаючи посаду заступника голови КСУ, діючи з корисливих мотивів, в особистих інтересах та інтересах ексголови Вищого господарського суду, нинішній голова КС вчинив вплив на свідка у кримінальному провадженні шляхом підкупу, щоби той відмовився від давання показань або дав завідомо неправдиві показання.

Окрім того, як зазначають у ОГП, Тупицький тричі упродовж 2018-2019 років надав слідчому управління спецрозслідувань генеральної прокуратури завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, щодо особливо тяжкого злочину, пов’язаного із протиправним заволодінням майновими активами ВАТ “Зуївський енергомеханічний завод”, розташованого на Донеччині.

“У зв’язку з тим, що Голова Конституційного Суду не з’явився на виклик до офісу генерального прокурора та не надав документів про поважність причин неявки, повідомлення про підозру, як таке, що складене керівництвом Офісу Генерального прокурора сьогодні, відправлене йому поштовим зв’язком”, –  додали у відомстві.

Також у ОГП уточнили, що 28 грудня президентові Володимиру Зеленському відправили клопотання про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський заявляв, що Тупицький не може бути головою КСУ.

Читайте також:
ДБР відкрило кримінальне провадження на голову КСУ Тупицького

Голова КСУ Тупицький заявив, що не збирається у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна