Після аварії на газопроводі під Лубнами вже відновили газопостачання навколишніх сіл

 

Станом на 11:00 неділі, 10 січня, було відновлено газопостачання всіх 17 населених пунктів, які залишилися без “блакитного палива” внаслідок розгерметизації магістрального газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” з вибухом і горінням, що сталися напередодні в Лубенському районі на Полтавщині.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Унаслідок відключення ГРС “Вишневе” було припинено газопостачання 17 населених пунктів Лубенського району: Лазірки, Новооржицьке, Райозеро, Тарасенкове, Вишневе, Яблуневе, Воронинці, Черевки, Хорошки, Нове, Загребельне, Тимки, Пилиповичі, Несено-Іржавець, Полуніївка, Козаче. Всього без газу опинилися 2 914 домогосподарств.

Метеорологічне відділення АРЗ СП проводило заміри повітря за допомогою газоаналізаторів для виявлення в повітрі небезпечних речовин. Перевищення гранично допустимої концентрації небезпечних речовин не виявлено.

Факельне горіння від 8:55 неділі вже не спостерігалося.

“Станом на 10-ту годину було відновлено газопостачпання до трьох населених пунктів (Лазірки, Новооржицьке, Вишневе). Вже на 11-ту годину відновлено газопостачання до всіх 17 населених пунктів”, – зазначили в МВС.

Всього до робіт на місці аварії залучено 71 особу та 15 одиниць техніки, з них від ДСНС – 45 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки.

Створено оперативний штаб, який працює цілодобово. До складу штабу входять представники департаментів охорони здоров’я, соцзахисту населення, цивільного захисту, представники тергромад, РДА, рятувальники, правоохоронці, енергетики та газовики.

Зранку 10 січня було організовано об’їзд співробітниками ГУ ДСНС України у Полтавській області всіх домогосподарств з метою оповіщення населення щодо правил користування газовими пристроями перед початком відновлення газопостачання. Також залучені представники соціальної служби та поліції.

Як інформувала “Новинарня“, 9 січня о 15:50 у полі поблизу села Калайдинці Лубенського району Полтавської області внаслідок розгерметизації магістрального газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” діаметром 1 400 мм стався вибух із наступним факельним горінням. Жертв та постраждалих немає. О 16:05 перекрито подачу газу до газопроводу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна