ЗСУ під Кримом тренувалися за допомогою спеціального програмного забезпечення “Віраж-Планшет”

 

У Херсонській області перевірили готовність сил та засобів вчасно реагувати на повітряний напад.

Навчання відбулися за дорученням командувача об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, передає в суботу, 9 січня, пресслужба Командування ОС ЗСУ.

Під час маневрі, зокрема, проведено розгортання командного пункту зенітного ракетного дивізіону на позиції бойового призначення.

“Особовий склад зенітного ракетного дивізіону здійснив марш згідно з визначеним маршрутом, після чого приступив до розгортання та підготовки пункту управління до виконання бойового завдання. Водночас військовослужбовці виконали завдання щодо входження у зв’язок з зенітними ракетними батареями та пунктами управління, топографічної прив’язки та орієнтування на місцевості, а також передбойового контролю функціонування”, – цитує Наєва його пресслужба.

За словами командувача, обслуга радіолокаційної станції здійснювала розвідку повітряного простору та видавала радіолокаційну інформацію про повітряну обстановку на виносний індикатор кругового огляду командного пункту з використанням спеціального програмного забезпечення “Віраж – Планшет”.

“Командир зенітного ракетного дивізіону, проаналізувавши отриману інформацію, прийняв рішення на знищення умовного противника та здійснив розподіл повітряних цілей між підрозділами, які були розгорнуті на стартових позиціях. Після цього, командир підрозділу здійснив виявлення, взяття на супроводження та знищення визначених повітряних цілей”, – додав Наєв.

Успішно виконавши бойове завдання, рухомий командний пункт та стартові батареї, перемістилися на запасні бойові та стартові позиції, додали в пресслужбі.

Читайте також:
Танкісти під Кримом відпрацювали дії під час ймовірного прориву ворога

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.