Росія в Криму хоче знищити ПЦУ та поводиться гірше, ніж більшовики, – Епіфаній

 

Настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вважає, що Росія хоче повністю знищити ПЦУ в анексованому Криму.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Еспресо”.

“Зараз дуже складна ситуація на окупованих територіях: у Криму й окремих районах Донецької та Луганської областей… Вона певною мірою відрізняється, тому що в Криму останнім часом є спроби повного знищення присутності Православної церкви України. У нас відбирають центральний кафедральний собор. У певних місцях намагаються, згідно з судовими приписами, зносити храми”, – цитує митрополита Епіфанія видання “Крим.Реалії”.

Голова ПЦУ зазначив, що нинішня влада в Росії поводиться “гірше, ніж більшовики”.

“Тому що вони (більшовики – Н.) самі руйнували храми. А зараз вони ухвалюють рішення, щоб ми самостійно, власними руками знесли храм, який був побудований. Є такі приписи судів Російської Федерації про знесення храмів”, – зазначив настоятель ПЦУ.

Нагадаємо, що так званий “Євпаторійський міський суд” в листопаді 2019 року ухвалив рішення знести дерев’яний храм Православної церкви України, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією.
“Зобов’язати в солідарному порядку відповідачів Громаду в ім’я Пречистого образу Божої Матері “Неопалима Купина” і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви звільнити муніципальну земельну ділянку загальною площею 30,25 кв. м. шляхом демонтажу зведеної на ній будівлі”, – йшлося в рішенні окупаційного “суду”.

23 липня 2020 року Митрополиту Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.

Читайте також:
ПЦУ проситиме про санкції щодо Росії за знищення церкви Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна