Українські військові звання перевели на коди військових рангів НАТО

 

Міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про переведення українських військових звань на коди військових рангів НАТО за стандартом НАТО STANAG 2116.

Про це в середу, 6 січня, інформує пресслужба Міністерства оборони України.

“Зазначений перелік встановлює відповідність кодифікації військових звань військовослужбовців Збройних сил України військовим рангам НАТО. Це ще один крок, що забезпечує взаємосумісність зі збройними силами держав-членів”, – сказав Таран.

За його словами, підписаний наказ розпочинає євроатлантичну трансформацію наявної системи кадрового менеджменту на управління кар’єрою військовослужбовців за військовими званнями.

Своєю чергою це стане складовою частиною проєкту Концепції військової кадрової політики Збройних сил України до 2025 року.

“Ці рішення покликані змінити систему управління кар’єрою радянського зразка на сучасну, прийняту в арміях провідних держав. Фактично, це керівництво до дій кадровим органам переходити на нову філософію роботи, що передбачає створення кар’єрної мапи кожному солдату, сержанту, офіцеру щодо його підготовки, зростання та забезпечення”, – зазначив Таран.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби)”, який передбачав запровадження нових військових звань у ЗСУ.
Закон ввів звання НАТО для сержантського, старшинського складу, для солдатів, а також унормував їхній розвиток відповідно до стандартів Альянсу та тих викликів, які стоять перед Україною.

Як інформувала “Новинарня“, Національна гвардія України розпочала розробку доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також:
Рада запровадила нові військові звання – командор-адмірал, бригадний генерал, майстер-сержант. Які ще

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна