Російський космонавт показав Сімферополь з орбіти МКС та позначив його як територію України

 

Російський космонавт Сергій Кудь-Сверчков, який перебуває в складі екіпажу Міжнародної космічної станції, зняв з космосу Сімферополь та опублікував у своєму Instagram.

Допис з’явився на акаунті в неділю, 3 січня.

“Його назву з давньогрецької мови можна перекласти як “місто-збирач”. Тут сухий степовий клімат, який характеризується м’якою і теплою зимою без заморозків і жарким літом, яке триваліше, ніж в середній смузі Росії”, – підписав він фото.

Місцезнаходженням фото зазначений “Сімферополь, Україна”, хоча в самому дописі космонавт назвав Сімферополь “новорічним російським містом”.




Нагадаємо, що на МКС у жовтні 2020 року прибула нова експедиція. Пілотований корабель “Союз МС-17” з російсько-американським екіпажем долетів до станції трохи більше ніж за три години, встановивши рекорд за швидкістю дольоту.

На МКС прибули російські космонавти Сергій Рижиков і Сергій Кудь-Сверчков, а також астронавт НАСА Кетлін Рубінс.

Читайте також:
“Батут працює”: Ілон Маск уїдливо відповів росіянам, які втратили монополію в космосі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна