Кримчанин-політв’язень Ренат Сулейманов вийшов на свободу з російської колонії

 

Кримчанин Ренат Сулейманов, засуджений у Криму у “справі Таблігі Джамаат”, вийшов із російської колонії, відбувши весь термін ув’язнення.

Про це повідомили в об’єднанні “Кримська солідарність” в неділю, 3 січня.

За інформацією активістів, термін ув’язнення Сулейманов відбував у виправній колонії №1 УФСВП Росії в Кабардино-Балкарській Республіці. В об’єднанні також зазначили, що під вартою чоловік перебував із 2 жовтня 2017 року.

Російське управління ФСБ у Криму восени 2017 року відзвітувало про ліквідацію трьох осередків організації “Таблігі Джамаат”. За підозрою в участі в цьому русі були заарештовані кримчани Ренат Сулейманов, Арсен Кубедінов і Талят Абдурахманов, Сейран Мустафаєв.

У січні підконтрольний Росії Верховний суд Криму оголосив вирок фігурантам “справи Таблігі Джамаат”. Сулейманову призначили 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму, з обмеженням свободи дій 2 роки і зарахувати час перебування в СІЗО – 1 рік за півтора. Абдурахманову, Кубедінову, Мустафаєву – 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Як стверджують у “Кримській солідарності”, Сулейманов – єдиний, хто оскаржив вирок, однак апеляційний суд погодився з рішенням суду першої інстанції.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав Рената Сулейманова політичним в’язнем.

Довідково:
“Таблігі Джамаат” – аполітичний релігійний рух, організований у 1926 році в Індії Мауланою Мухаммадом Ільясом.
Головною метою руху вважається духовне перетворення в ісламі широких мас людей і звернення до мусульман незалежно від їхнього соціального та економічного статусу.
У 2009 році Верховний суд Росії визнав організацію екстремістською і заборонив її діяльність.

Читайте також:
Політв’язні Мустафаєв і Сірук – лауреати літературного конкурсу “Кримський інжир”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна