Вибухи артскладів під Новоянисолем: колишньому командиру повідомили про підозру

 

За фактом пожежі та вибухів на військовому артилерійському складі під Маріуполем колишньому командиру військової частини повідомили про підозру у службовій недбалості.

Про це в середу, 30 грудня, повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

“Під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом пожежі 22 вересня 2017 року з подальшою детонацією боєприпасів на польовому артилерійському складі військової частини А0989 в селі Новоянисоль Нікольського району Донецької області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України, повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини А0989″, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в період з березня 2017 року по 22 вересня 2017 року командир бригади не організував та не забезпечив належним чином заходи пожежної безпеки, через що виникла пожежа на території ввіреного йому польового артилерійського складу.
Вогонь вільно перекинувся із зони займання сухої рослинності поза розташуванням військової частини.

“Внаслідок недбалого ставлення до військової служби командира військової частини А0989, що виразилося в незабезпеченні ним заходів пожежної безпеки на потенційно небезпечному об’єкті, розмір збитків державі та цивільному населенню становить понад 121 мільйон гривень”, – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, що вдень 22 вересня 2017 року спалахнула трава на полі біля села Новоянісоль, де стоїть базовий табір однієї з військових частин ЗСУ в Нікольському районі Донецької області. Пожежа перекинулася на склад зі снарядами, які вибухали продовж кількох годин.

Постраждалих немає.

25 вересня Державна служба з надзвичайних ситуацій відзвітувала про те, що розмінування Новоянисолі та прилеглої території завершено. Загалом від боєприпасів було очищено 42 га території, вилучено 1 954 вибухонебезпечних предметів.

Військовий прокурор АТО Олег Цицак заявив, що як основна версія пожежі розглядається підпал сухої трави на полі поруч із військовими складами. Він також назвав “очевидним” “факт недбалості з боку військовослужбовців, які зберігали велику кількість боєприпасів в неналежних умовах”.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна