Помер академік НАН України Петро Гожик

 

У вівторок, 29 грудня, на 84-му році життя помер директор Інституту геологічних наук НАН України, академік Петро Гожик.

Про це інформують на сайті Національного антарктичного наукового центру.

“У четвер, 31 грудня, прощаємося з видатним ученим, світлою і шляхетною людиною Петром Феодосійовичем Гожиком, директором Інституту геологічних наук НАН України, академіком НАНУ”, – йдеться в повідомленні.

Петро Гожик народився 21 жовтня 1937 року в Гощі на Рівненщині. Доктор геолого-мінералогічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, двічі лауреат Державної премії України, лауреат премії HAH України імені Павла Тутковського.

Гожик був президентом Палеонтологічного товариства України, головою Національного стратиграфічного комітету України та першим директором Національного антарктичного наукового центру (раніше – Центру антарктичних досліджень).

Він доклав титанічних зусиль для того, щоб Україна мала власний науковий центр з вивчення Антарктиди і став першим його директором. Центр було засновано 9 червня 1993 року, ще до того, як Україна отримала власну станцію на крижаному континенті.

Читайте також:
Помер президент НАН України Борис Патон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.