Помер президент НАН України Борис Патон

доповнено

У середу, 19 серпня, на 102-му році життя помер видатний український науковець, президент НАН України Борис Патон.

Про це інформує “Українська правда” з посиланням на апарат Ради національної безпеки і оборони.

“Зараз формують державну комісію з поховання, яка вирішуватиме основні питання”, – йдеться у повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський уже висловив співчуття через смерть вченого.

“Металург, інженер, винахідник, науковець, викладач. Перший нагороджений званням Героя України. Академік. Геній. Легенда. Є багато слів, якими можна описати Бориса Євгеновича Патона. Однак немає слів, які повною мірою могли би розкрити масштаб його особистості. Це була грандіозна особистість. Важко писати про нього в минулому часі. Мої щирі співчуття родині та близьким Бориса Євгеновича”, – йдеться у повідомленні на сторінці президента у фейсбуці.

Як повідомили джерела “Суспільного”, з 11 серпня Патон лікувався в Інституті кардіохірургії ім. Амосова в Києві через численні захворювання серця. Причиною смерті стала зупинка серця.

Борис Євгенович Патон народився 14 листопада 1918 року. Визначний український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії та технології металів. Доктор технічних наук (1952). Перший Герой України (1998).
Очолював Академію наук УРСР/України з 1962 року.

Читайте також:
Померла відома журналістка Марта Коломиєць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна