НАТО збільшує зусилля із захисту від загрози біологічної зброї

 

НАТО активізує свої зусилля в області розробки заходів захисту від біологічної зброї.

Про це розповів генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає DW.

Таке рішення ухвалили на тлі нинішньої пандемії. Хоча новий коронавірус не було створено в лабораторних умовах, проте він демонструє небезпеки, пов’язані з можливим використанням біологічних бойових агентів, зазначив Столтенберг.

“Ця зброя, як і хімічна зброя, заборонена міжнародним правом. Однак ми повинні бути готові до її використання, тому що ми знаємо, що вона все ще існує”, – підкреслив Столтенберг.

Він зазначив, що для запобігання можливої ​​загрози НАТО вже працює над поліпшенням обміну розвідданими з партнерами, адже біологічну зброю можуть застосувати не тільки державні суб’єкти, а й терористи.

Нагадаємо, в червні генсек НАТО закликав країн-членів Альянсу досягти поставлених цілей щодо витрат на оборону, попри економічні труднощі внаслідок пандемії коронавірусу.

Читайте також:
Авіація НАТО в 2020 році 350 разів перехоплювала російські літаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна