Зрадники з кримського главку СБУ шукають компромат на начальника ГУР Буданова: СЛУХАТИ АУДІО

 

Російські спецслужби шукають шляхи дестабілізації ситуації в Україні, намагаючись дискредитувати співробітників Головного управління розвідки Міноборони за допомогою зрадників з кримського главку СБУ.
Так, ворожі спецслужби, зокрема, почали пошук інформації щодо головного розвідника України Кирила Буданова.

Про це в понеділок, 28 грудня, повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

“У грудні одним із підрозділів ГУР МО України було перехоплено розмову між двома представниками російської Федеральної служби безпеки, які знаходились у Сімферополі та Донецьку відповідно й обговорювали пошук інформації щодо начальника розвідувального органу МО України полковника Кирила Буданова та передачу її до управління ФСБ РФ, що спеціалізується на проведенні спеціальних та диверсійних операцій”, – повідомили в пресслужбі розвідувального відомства.

ГУР також оприлюднило аудіофайл розмови та повідомило, що співрозмовниками є колишні співробітники кримського главку СБУ, які зрадили присязі та перейшли на службу до ФСБ РФ:

  • Склянко Олександр Миколайович, 05.08.1973 р. н., колишній начальник відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБУ в АР Крим;
  • Черних Микола Сергійович, 12.10.1978 р. н., колишній заступник начальника відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБУ в АР Крим.

У ГУР нагадали, що від початку збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави, окрім військових, політичних та спеціальних заходів, ворожі спецслужби приділяють особливу увагу проведенню інформаційно-психологічних операцій.

“Метою таких операцій є комплексний вплив на населення України, який зокрема включає намагання всіляко дискредитувати представників вищого державного та військового керівництва нашої держави. З цією метою та за допомогою російських і проросійських інформаційних ресурсів та агентів впливу на території України розповсюджуються фейкові новини, документи, чутки, плітки, вкидаються нібито достовірні матеріали, які свідчать про професійну некомпетентність, факти корупції або якісь ганебні чи “зрадницькі” вчинки вітчизняних керівників”, – додали у розвідвідомстві.

Як інформувала “Новинарня“, Кирила Буданова було призначено начальником головного управління розвідки Міністерства оборони України указом президента Володимира Зеленського від 5 серпня. На цій посаді він змінив Василя Бурбу.

10 серпня президент Зеленський представив Буданова особовому складу ГУР МО.

Буданов у 2007 році здобув освіту в Одеському інституті Сухопутних військ, а після навчання розпочав службу в спецназі ГУР Міноборони України, де обіймав різні посади. Брав участь у бойових діях на Донбасі з 2014 року і є повним кавалером ордену “За мужність”. З 2020 року служив на посаді заступника директора в Службі зовнішньої розвідки України.

Читайте також:
Нового очільника ГУР минулого року хотів підірвати російський диверсант, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна