За підготовку терактів на Луганщині судитимуть ексвійськового

 

На Луганщині судитимуть колишнього військового ЗСУ, який підозрюється у незакінченому замаху на вчинення низки терористичних актів, зокрема закладанні вибухівки біля госпіталю та залізничної станції.

Про це в понеділок, 28 грудня, повідомляє пресслужба офісу генерального прокурора.

За даними слідства, ексвійськовий ЗСУ, який протягом 2018-2019 років проходив службу в районі ООС у Донецькій області, планував перейти лінію розмежування та влаштуватися на “службу” до незаконних збройних формувань так званої “ЛНР”.

“Для доведення своєї прихильності до окупаційної адміністрації РФ в Луганській області він мав вчинити підрив декількох об’єктів військової інфраструктури та транспортного сполучення. З цією метою обвинувачений встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю у місті Сєвєродонецьк, де на той час перебувало близько 170 осіб – хворих військовослужбовців та медичного персоналу. Також він заклав дві вибухівки на залізничній станції у міста Рубіжне на ділянці колії, де зазвичай проводиться розвантаження військової техніки”, – додається у повідомленні.

Зазначається, що ексвійськовослужбовця викрито за матеріалами військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та затримано у червні 2020 року.

Вибухові пристрої знайдено та вилучено.

Інкримінована стаття ККУ: незакінчений замах на вчинення низки терористичних актів: ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 258 КК України.

Читайте також:
“За побиття аватара”: у Краматорську суд арештував командира 37 омпб Павла Лановенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна