Бойовики Донецька арештували блогера-сепаратиста Манекіна за нібито співпрацю з “агентом ГУР” Асєєвим

 

Донецькі сепаратисти заявили, що затримали блогера-сепаратиста Романа Манекіна за нібито співпрацю з “агентом ГУР” Станіславом Асєєвим, якого звільнили з полону “ДНР” 29 грудня 2019 року.

Про це так звана “МГБ ДНР” повідомила в понеділок, 28 грудня. Зреагував на це і сам Асєєв.

Причиною затримання Манекіна стала опублікована в мережі інформація про нібито листування Асєєва і Манекіна, оприлюдненого вчора телеграм-каналом “Джокер ДНР”.

В опублікованих скріншотах фейсбук-повідомлень людина, що називає себе Станіславом Асєєвим, просить контакти “суддів ДНР”, які б за гроші могли винести виправдувальні або м’які вироки щодо кількох в’язнів.

Станіслав Асєєв на фейсбуці пише, що про існування Манекіна дізнався кілька місяців тому, коли на очі трапився допис пропагандиста про нього, Асєєва, та іще одного звільненого з полону українця Ігоря Козловського.

“Манекін писав, що моя доля його сильно цікавить (перша його помилка в Донецьку), при цьому розкритикував “МГБ” за те, що вони так незграбно зліпили нам з Козловським статті (друга його помилка). Я прокоментував його другий допис про мене, де він писав, що у мене в “Ізоляції” був ноутбук, і сказав, що він назбирав маячні й чуток, і якщо його цікавить реальність, я йому можу в деталях відповісти на кожне питання, що і зробив в нашому реальному з ним листуванні”, – написав Асєєв, не заперечивши факт переписки.

Переписку, яку злили “МГБ ДНР” в телеграм-канал Асєєв назвав фейковою.

“Через таку саму схему пройшов і я сам, коли в 2017 році скачали мою аватарку з акаунту “Станіслав Васін”, вліпили її на фейковий і створили потрібну їм переписку “від ГУРу”, яку після арешту долучили до моєї справи”, – пояснив журналіст.

Як інформувала “Новинарня“, лауреатом Національної премії за захист свободи слова став колишній політв’язень із Донецька Асєєв. 

Читайте також:
“Тепер зможу забрати маму з окупації”: колишній бранець “ДНР” Асєєв отримав житло в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна