Прем’єр-міністр Вірменії погодився на дострокові вибори у 2021-му

 

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про готовність провести позачергові парламентські вибори у 2021 році.

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“Запрошую парламентські та зацікавлені позапарламентські сили до консультацій з питання проведення у 2021 році позачергових парламентських виборів”, – зазначив Пашинян.

За словами очільника вірменського уряду, “зараз уже очевидно”, що вимоги опозиції щодо його відставки “не отримали підтримки народу”.

“Опозиція мала всі можливості для генерації народної підтримки навколо своєї вимоги. Вона володіє колосальними фінансовими, інформаційними, організаційними ресурсами, у неї були широкі можливості для організації мітингів і акцій протестів. Але вона не тільки не змогла забезпечити народну підтримку своїх вимог, а й кількість її прибічників сягнула мінімуму, вуличні процеси ослабли”, – зауважив Пашинян.

“Ніхто не може сказати, що ми зберегли владу за допомогою грубої сили. Навпаки, нас звинувачують у зайвій м’якості”, – додав прем’єр.

Водночас він наголосив, що все це “жодним чином не змінює” особистого зобов’язання його та його політичної команди “стати перед народом і дати відповідь перед народом”.

“Я також готовий покинути пост прем’єр-міністра в результаті рішення народу. І я можу покинути пост прем’єр-міністра тільки за рішенням народу”, – підкреслив він.

“Є тільки один варіант отримання відповідей на всі ці питання – проведення позачергових парламентських виборів. Виходячи з вищевикладеного, запрошую парламентські та зацікавлені позапарламентські сили провести консультації про проведення позачергових парламентських виборів у 2021 році”, – закликав прем’єр-міністр.

Як писала “Новинарня“, опозиція Вірменії з листопада вимагає відставки Пашиняна, який підписав мирну угоду з Азербайджаном.

Опозиційні сили заявляють про необхідність зміни Пашиняна на “тимчасового” прем’єра. На цю посаду вони пропонують Вазгена Манукяна, який очолював уряд та міністерство оборони Вірменії на початку 1990-х. “Рух за порятунок Вітчизни” заявляє, що у разі призначення Манукяна на посаду прем’єр-міністра уряд перехідного періоду діятиме протягом року, після чого відбудуться позачергові вибори до парламенту, в яких Манукян та його партія участі не братимуть.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна