Опозиція Вірменії вимагає відставки прем’єра Пашиняна

 

На протестах у Вірменії опозиція вимагає запустити процес звільнення прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, який підписав мирну угоду з Азербайджаном.
Йому дають час до опівночі для добровільної відставки.

Про це в середу, 11 листопада, повідомляє “Аrmenia.Sputnik”.

Зазначається, що на акції в Єревані депутат від фракції “Процвітаюча Вірменія” Наїра Зограбян заявила, що правлячий блок нібито просив опозицію почати процес повалення Пашиняна.

“Не треба чекати останньої хвилини. Ми чекаємо вас всіх в будівлі Національних зборів”, – сказала вона.

Правлячий блок “Мій крок” має 88 мандатів з 132, тому голосів самої опозиції недостатньо для запуску процедури імпічменту.
У той же час протестувальники дають Пашиняну час до опівночі для добровільної відставки. Якщо він не піде, то буде скликано позачергове засідання парламенту.

Крім того, депутатам від “Мого кроку” дають час до 12:00 завтрашнього дня, щоб визначитися з позицією. В іншому разі опозиція перейде до “подальших дій”.

Підкреслимо, що сьогодні протести у Вірменії супроводжувалися масовими затриманнями. Демонстранти незгодні з “капітуляцією” Єревана в Нагорному Карабасі та вимагають відставки Пашиняна.

Читайте також:
У Єревані демонстранти захопили парламент. Голову госпіталізували після побиття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна