“Багатьом цього Різдва потрібні прості обійми”: Єлизавета II виступила зі святковим посланням. ВІДЕО

 

Королева Великої Британії Єлизавета II виступила з традиційним щорічним різдвяним посланням.

Про це в п’ятницю, 25 грудня, повідомляє Reuters.

“Звичайно, для багатьох цей час року буде сумним; деякі оплакують втрату близьких їм людей, а інші сумують за друзями та членам сім’ї, ізольованими з метою безпеки, коли все, що вони дійсно хочуть на Різдво, – це прості обійми або потиск руки”, – заявила Єлизавета II.

Звертаючись до своєї нації, 94-річна королева неодноразово говорила про надію на майбутнє. При цьому вона визнала, що мільйони британців не зможуть провести свої звичайні сімейні свята в цьому році.

“Якщо ви серед них, ви не самотні. Примітно, що рік, який неминуче розділяв людей, багато в чому зблизив нас”, – додала британська королева.

Також королева зауважила, що монарша родина була натхненна історіями тих, хто зголосився допомогти іншим нужденним.

Вона, зокрема, згадала про роботу медсестер і ветерана Тома Мура, який зібрав понад 35 мільйонів фунтів для медиків, які борються з коронавірусом, та відзначила героїзм людей у 2020 році.

“У Сполученому Королівстві й в усьому світі люди чудово впоралися з викликами року, і я так пишаюся і зворушена цим тихим незламним духом”, – додала Єлизавета II.

Додамо, що британська королева змушена була відмовитися від традиційних різдвяних свят і проводить сезон у Віндзорському палаці зі своїм 99-річним чоловіком принцом Філіпом.
Королева також утримується від відвідин церковної служби, щоб уникнути скупчення людей.
Вважається, що це вперше з середини 1980-х років королівська пара не проводить Різдво у своєму маєтку в Сандрингемі.

Читайте також:
У різдвяному посланні Папа Римський побажав Україні миру і згадав про вакцини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна