100-літній англійський ветеран зібрав понад 30 млн фунтів для медиків

 

Англійський пенсіонер Том Мур зібрав понад 30 мільйонів фунтів на знак подяки британським медикам.
Ці гроші підуть на додаткове фінансування Національної служби охорони здоров’я.

У четвер, 30 квітня, ветеран Королівських ВПС Томас Мур відзначає 100 років: його ювілей відзначили польотом літаків над його будинком і поздоровленням прем’єр-міністра, повідомляє  ВВС.

У столітній день народження Томасу Муру надали почесне звання полковника. Командувач армією генерал Марк Карлтон-Сміт назвав його кампанію з фандрайзингу у соцмережах “прикладом, що надихає”.

“Столітній ювілей – це щось. Столітній ювілей з такою увагою і щедрістю до мене суспільства – це дуже сильно”, – сказав журналістам пан Мур.

Свою фандрайзингову кампанію він почав 8 квітня.

За допомогою ходунків ветеран колами ходив садом, періодично викладаючи відео у YouTube. До свого сторіччя він розраховував пройти сто кіл.

17 квітня в прямому ефірі ВВС він у сотий раз обійшов садок, зібравши 17 млн ​​фунтів.

Однак пожертвування надходять досі. У четвер їхня сума перевищила 31 мільйон.

Бенджі Інгрем-Мур подарував своєму дідові фото тисяч листівок, надісланих ветерану на день народження. Фото: ВВС

Томаса Мура у Британії вважають національним героєм.

“Люди кажуть, що я зробив дивовижну річ. Але насправді дивовижним є те, що ви зробили для мене. Будь ласка, завжди пам’ятайте, що завтрашній день буде кращим”, – сказав пан Мур, розмовляючи з журналістами у четвер.

У свій ювілей Томас Мур отримав близько 140 тисяч листівок з поздоровленнями. Серед них була особиста листівка від королеви Єлизавети II.

Фото: ВВС

Прем’єр-міністр Борис Джонсон у четвер записав відеозвернення до Мура, в якому заявив, що ветеран “став променем світла у нашому житті”.

“Я переконаний, що говорю від імені всієї нації, ми бажаємо вам щасливого сотого дня народження”, – сказав він.

“Ваші героїчні зусилля підняли дух всієї нації, ви надали мільйонам людей можливість щиро подякувати чоловікам і жінкам, що працюють у нашій службі охорони здоров’я. Всі вони роблять виняткову справу”, – додав прем’єр.

У четвер капітану Муру повідомили, що його підвищили у званні до почесного командира полку.

Лист про підвищення доставив додому Муру командир першого батальйону Йоркширського полку, передавши з дотриманням правил соціального дистанціювання.

Фото: ВВС

“Я, як і раніше, Капітан Том, але якщо люди хочуть називати мене полковником, буду дуже вдячний”, – сказав ветеран, додавши, що підвищення для нього велика честь.

Над будинком пана Мура здійснили урочистий проліт винищувачі Spitfire і Hurricane з меморіальної авіаланки “Битва за Британію” королівських ВПС.

Окремо привітало Мура і британське міністерство оборони, відзначивши дивовижне досягнення Мура у фандрайзингу.

Вітання записав оркестр Йоркширського полку.

Читайте також:
Британія – на третьому місці за кількістю смертей через коронавірус у світі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна