Корупція на Банковій: щоб врятувати заступника голови ОП Татарова, його справу за тиждень прогнали через УСІ судові інстанції

 

Дмитро Реплянчук
журналіст “Слідство.інфо”

А тепер дивіться, що відбулося і як рятували Татарова (FB)

Корупційна система разом із чинною владою, рятуючи Татарова, розвели антикорупційні органи «як сліпих котят».

Кілька тижнів тому Венедіктова змінила групу прокурорів у справі Татарова, які старанно розслідували справу і готувалися до оголошення підозри. Замість них генпрокурорка зайшла в справу сама і завела «лояльних» прокурорів.

У цей час суспільству брехали, що треба детальніше дослідити «надскладну» справу і розібратися в усіх деталях.

Поки нам брехали, горе-суддя Печерського суду Сергій Вовк вирішив забрати справу з НАБУ і передати до іншого правоохоронного органу. По закону, такі рішення може ухвалювати лише Антикорупційний суд, але аж ніяк не Печерський.

Потім почалося найцікавіше. В неймовірному турбо-режимі з рішенням Вовка погодився Апеляційний суд і потім Верховний суд.

Нагадаю ще раз, корупційні справи може розглядати тільки Вищий антикорупційний суд. Але на закон всім пофіг, коли треба рятувати «надійного професіонала».

Кульмінація. 18 грудня апеляційний суд погоджується, що справу Татарова треба передати з НАБУ до іншого органу. І в цей же день в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписує підозру Татарову.

Чи умисно це зробив Грищук, чи його теж розвели як кошеня? Не знаю, хотілося б побачити позицію самого Максима Грищука.

Чи знаєте ви ще хоч одну таку справу, яка за тиждень пройшла УСІ судові інстанції та отримала вигідне для фігуранта рішення? Особисто я – не знаю.

Але що не зробиш, коли треба рятувати від покарання заступника голови Офісу президента.

P.S. Спершу в публікації я написав, що Грищук 18 грудня підписав підозру незаконно. Це не зовсім так. Формально, Грищук мав право підписати підозру, хоча це й дуже сумнівне рішення з його боку в такій ситуації.

Читайте також:
Офіс генпрокурора забрав у НАБУ справу про корупцію Татарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна