В українській частині конкурсу від Вікіпедії обрали найкраще фото Криму

 

Фото Ханського палацу в Бахчисараї визнано найкращим фото Криму в українській частині міжнародного конкурсу історико-культурної спадщини “Вікі любить пам’ятки”.

Автор фото – Максим Присяжнюк.

“Приваблива презентація пам’ятки, хороша композиція, колір і освітлення. На мою думку, найпривабливіше зображення з Криму цього року”, – прокоментувала член журі, краєзнавець-любитель і фотограф-любитель Наталія Шестакова, яку цитує видання “Крим.Реалії”.

Зазначається, що комплекс Ханського палацу є одним з найбільш фотографованих об’єктів конкурсу.

Загалом у списку пам’яток Криму близько 4175 об’єктів культурної спадщини, з них тільки 20% (927 пам’ятників) представлені на “Вікісховищі” за дев’ять років проведення конкурсу.

У 2020 році було подано 1122 фото 2255 об’єктів. Цього року за перемогу в номінації змагалися 18 авторів.

Додамо, що “Вікі любить пам’ятки2 (Wiki Loves Monuments) – міжнародний конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був заснований у 2010 році в Нідерландах.

Читайте також:
Окупанти в Криму показали “відреставрований” замок Ластівчине гніздо. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна