У Києві відкрили меморіальну дошку Стусу й Світличному

 

На фасаді Національної академії наук України у Києві відкрили меморіальну дошку поетам Василеві Стусу та Іванові Світличному.

Про це в середу, 23 грудня, повідомляє пресслужба КМДА.

“Маю за честь сьогодні відкрити меморіальну дошку цим великим людям. Василь Стус та Іван Світличний – видатні постаті, Українці з великої літери. Вони багато пережили за свою громадянську позицію”, – сказав директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Світличний і Стус поховані на Байковому кладовищі, їхні могили розташовані неподалік.

Поховали Світличного у вишиванці, подарованій Стусом.

Іван Світличний – літературознавець, мовознавець, літературний критик, поет, перекладач, діяч українського руху опору 1960-1970-их років, репресований.

Василь Стус – український поет XX століття, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник, борець за незалежність України. Один із найактивніших представників українського дисидентського руху. Герой України (посмертно).

Читайте також:
Новий наклад книги “Справа Василя Стуса” надрукували з рішенням суду на форзацах

У Краматорську встановлять пам’ятник Василю Стусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна