Винищувачам НАТО протягом тижня довелося тричі супроводжувати літаки РФ над Балтійським морем

 

Минулого тижня, 14-20 грудня, патрульні винищувачі НАТО, дислоковані у країнах Балтії, тричі злітали та супроводжували російські літаки, які пролітали у міжнародному просторі над Балтійським морем.

Про це в понеділок, 21 грудня, повідомила пресслужба міністерства оборони Литви.

“14 грудня винищувачі повітряної поліції НАТО ідентифікували літак РФ Іл-20 (за планом польоту Іл-18), що летів в міжнародному повітряному просторі від материкової частини РФ до Калінінградської області. Літак летів за планом польоту, підтримував радіозв’язок з Регіональним центром управління повітряним рухом (РЦВД), летів без радіолокаційного відповідача”, – йдеться в повідомленні МО Литви.

15 грудня винищувачі НАТО розпізнали такий самий літак Іл-20, що летів у міжнародному повітряному просторі з Калінінграда і назад в Калінінградську область. Супроводжувати літак не вдалося, бо він змінив маршрут.

В той же день Іл-20 вилетів з Калінінградської області і повернувся назад. Цього разу він летів без плану польоту, вимкнувши радіолокаційний транспондер і не підтримував радіозв’язок.

Читайте також:
Фінляндія підтвердила порушення повітряного простору винищувачами Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна