Російського актора Олексія Гуськова внесли в “чорний список” Мінкульту

 

За поданням Служби безпеки України Міністерство культури та інформаційної політики включило російського актора Олексія Гуськова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Про це у вівторок, 22 грудня, інформує пресслужба міністерства.

“11 грудня 2020 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Олексія Гуськова”, – йдеться в повідомленні.

Відповідним наказом МКІП від 21 грудня № 2415 російського актора було включено до цього переліку.

“Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати “включати” чи “не включати” до списків МКІП не наділено”, – додали у відомстві.

Як відомо, люди, які перебувають у “чорному списку” не можуть перетнути український кордон.

Олексій Гуськов – радянський та російський актор і продюсер. У 2014 році підписав листа на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо російської військової інтервенції в Україну.

За даними “Миротворця”, Олексій Гуськов неодноразово навідувався до Криму після незаконної окупації півострова. Крім цього, актор був запрошеним гостем пропагандистських заходів Кремля та відверто підтримував міжнародну політику президента РФ Володимира Путіна. Зокрема, на фестивалі “Євразійський міст” Гуськов не стримував захоплення від того, що український півострів незаконно став російським.

“Завдяки фестивалю “Євразійський міст” Крим зможе відродити колись втрачені кінематографічні традиції. Чудова назва – “Євразійський міст”. Допоможімо цим фестивалем вкотре пов’язати Крим із Росією, і з усім світом”, – говорив Гуськов.

У багатьох інтерв’ю російський актор висловлював свою зневагу до української влади та історичних фактів. Зокрема, Олексій Гуськов заявляв, що Київ “ніколи не мав історичної цінності”.

Читайте також:
Мінкульт вніс російського музиканта Максима Фадєєва у “чорний список”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна