У Кіровоградській області протестують гірники уранових шахт

 

На Кіровоградщині працівники уранових шахт Східного гірничо-збагачувального комбінату, виведених у простій, продовжують перекривати автошляхи, вимагаючи погасити заборгованість із зарплатні та відновити роботу підприємства.

Про це у вівторок, 22 грудня, повідомляє у фейсбуці народний депутат, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“Доба протесту на Кіровоградщині. Працівники уранодобувних шахт “Смолінської”, “Новокостянтинівської” та “Інгульської” (ДП “СхідГЗК”) продовжують блокувати рух трасами в Кіровоградській області”, – написав Волинець.

За його словами, голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко напередодні увечері відвідав протестувальників і поінформував, що президент доручив розрахуватись із боргами перед працівниками “СхідГЗК”. Перший транш має зайти на підприємство сьогодні, ще два – протягом середи та четверга.

Протестувальники заявляють, що продовжуватимуть акцію протесту, доки перед ними повністю не розрахуються (не виплатять 83 млн грн) і не виведуть підприємство з режиму простою.

Нагадаємо, 21 грудня відновилися протести працівників уранових шахт Східного гірничо-збагачувального комбінату. Акція оголошена безстроковою, до виконання вимог гірників.

16 грудня на Кіровоградщині гірники вже перекривали три дороги національного значення – Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Кривий Ріг, – протестуючи проти призупинення роботи уранових шахт і невиплати зарплат.

Із 7 грудня вивели у простій шахти “Смолінська”, “Інгульська” і “Новокостянтинівська”. У профспілці заявили, що призупинення роботи шахт призведе до банкрутства підприємства на початку 2021 року, а також до екологічної катастрофи в регіоні.

читайте також:
“Почуйте голос шахтарів!”: півтори сотні гірників Кривого Рогу протестують під землею, діти влаштували флешмоб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна